Tuesday, April 5, 2011

5.4.2011 Singapore day 2


Add caption


Add caption






Weather: sunny and humid

Contrary to Cairns with its dry climate, Singapore is very humid, reminding us of Texas or Florida in summer.

Today was a shopping day. Never seen as many shopping centers in such a small area. All nicely layed out. Not too crowded. Its funny to see that the layouts are all about the same. First cosmetics, then ladies fashion, then mens fashion. And most centers sport a food hall in the basement.

A friend of ours asked us not to come home without „Oelong Mango Tea“. We were supposed to find it in „Cold Storage“. All we could find was Liptons and Oelong Mango Tea in a bottle ready to drink. We walked our butt off and still didn't find it. Well tomorrow is another day ........we might not see anything else then „Cold Storage“ supermarkets in the basements. :))))

Die Gebäude sind alle klimatisiert. Ohne Klimaanlage wäre es fast nicht auszuhalten. Beim Eintritt wirds einem richtig kalt, denn der Temperaturunterschied ist für uns ungewohnt.

Singapur ist ein Stadtstaat, kleiner als Hamburg, mit ca. 690 km2 Fläche und der Aequator ist auch nicht weit. Ueberall üppiges Grün (auch die Hauptverkehrsadern sind durch Bäume/Palmen begrünt) und schön angelegte Pärke.

Singapurs Aufstieg beginnt um 1819 mit der Ankunft der Engländer. Im 2. Weltkrieg griffen die Japaner die britische Marine an und versenken 2 Kriegsschiffe. 1942 besetzen die Japaner die Insel und halten sie bis zur Kapitulation besetzt. 1963 wird Singapur unabhängig und schliesst sich der Föderation Malaysia an, tritt jedoch 2 Jahre später wieder aus und wird eine unabhängige Republik. Politisch scheint es sich hier um eine Familiendynastie zu handeln.

Notre hôtel est prêt du canal au milieu de centre. Lelong du canal il y en a beaucoup de restaurants. On peut manger toutes cuisines internationeaux, du mexicain, thailandais, espangol, chinois etc. Nous connaissons tous la réputation de Singapore: propété! C'est évidant partout. On trouve toujours quelqu'un qui néttoie, souvent un après l'autre. Cette proprété se transmit aussi dans les cuisines – tous très propres. Etonnant en faite. Même les „fast food“ sont propres.

No comments:

Post a Comment